Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på vår webbplats. Du kan läsa mer om vår integritetspolicy och användningen av cookies här.

×

Om oss

ÖppnaDörren är en paraplyorganisation för integrationsinitiativ som skapar möten mellan etablerade och nya svenskar. ÖppnaDörren startades av Axfoundation 2015 och drivs idag av Axel Johnson.

Syftet är att arbeta med möten som ett verktyg för integration på individnivå främst genom att driva Yrkesdörren samt stötta partnerorganisationerna Svenska med baby och Nya Kompisbyrån. Organisationernas verksamhet syftar till att möjliggöra möten mellan människor med olika bakgrund för att skapa ett öppet och inkluderande samhälle. Utgångspunkten är att det ska vara enkelt och roligt för etablerade svenskar och nya svenskar att mötas och utbyta erfarenheter och kunskaper.

Utöver att fungera som en portal anordnar ÖppnaDörren även events och andra publika aktiviteter tillsammans med de organisationer som får stöd. Hittills har över 60 000 personer träffats genom ÖppnaDörren.

Organisationerna på oppnadorren.se som du kan engagera dig i är:
  • Nätverk integrerar – Yrkesdörren skapar möten mellan etablerade svenskar och de som är nya i Sverige för att bredda professionella nätverk.
  • Bebisar bygger broar – Svenska med baby skapar mötesplatser för nya och etablerade svenskar med olika bakgrund som är föräldralediga.
  • Fika, mat och digitala möten förenar – Nya Kompisbyrån länkar samman etablerade och nya svenskar över en fika, middag eller ett videosamtal.


Om du är nyfiken på vad ÖppnaDörren har gjort tidigare och vad som har skrivits i media, läs vårt nyhetsarkiv.