Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på vår webbplats. Du kan läsa mer om vår integritetspolicy och användningen av cookies här.

×

Om oss


Webbplatsen oppnadorren.se är en portal för organisationer som skapar möten mellan etablerade och nya svenskar och som får stöd från Axel Johnson.  ÖppnaDörren drivs av Axel Johnson och anordnar även events och andra publika aktiviteter tillsammans med de organisationer som får stöd. Möten är ett enkelt och tillgängligt sätt att skapa större inkludering i samhället. 


ÖppnaDörren startade som ett initiativ av Axfoundation och lanserades 2015. Syftet var att arbeta med möten som ett verktyg för integration på individnivå främst genom att driva Yrkesdörren samt stötta partnerorganisationerna Svenska med baby och Nya Kompisbyrån

Organisationernas verksamhet syftar till att möjliggöra möten mellan människor med olika bakgrund för att skapa ett öppet och inkluderande samhälle. Utgångspunkten är att det ska vara enkelt och roligt för etablerade svenskar och nya svenskar att mötas och utbyta erfarenheter och kunskaper. Hittills har nästan 60 000 personer träffats genom organisationerna. I september 2020 tog Axel Johnson över mångfaldsarbetet från Axfoundation för att skala upp arbetet med mångfald och inkludering. 


Organisationerna på oppnadorren.se som du kan engagera dig i är:

  • Nätverk integrerar – Yrkesdörren skapar möten mellan etablerade svenskar och de som är nya i Sverige för att bredda professionella nätverk.
  • Bebisar bygger broar – Svenska med baby skapar mötesplatser för nya och etablerade svenskar med olika bakgrund som är föräldralediga.
  • Fika, mat och digitala möten förenar – Nya Kompisbyrån länkar samman etablerade och nya svenskar över en fika, middag eller ett videosamtal.


Om du är nyfiken på vad ÖppnaDörren har gjort tidigare och vad som har skrivits i media, läs vårt nyhetsarkiv.