Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på vår webbplats. Du kan läsa mer om vår integritetspolicy och användningen av cookies här.

×

Om ÖppnaDörren

ÖppnaDörren har som mål att fler etablerade och nya svenskar ska mötas. Genom vår verksamhet kan du hitta och anmäla dig till flera olika initiativ för något så enkelt som en fika, en middag eller träffas med barnen för att bryta segregationen och samtidigt ha kul.

Vi tror att möten människor emellan är nyckeln till ömsesidig förståelse och minskad segregation. Därför stöder vi fyra olika initiativ som alla bygger på möten mellan etablerade och nya svenskar. På www.oppnadorren.se kan du anmäla dig till något av initiativen: Yrkesdörren, Invitationsdepartementet, Kompisbyrån och Svenska med baby.

  • Yrkesdörren fokuserar på att skapa nya möten på arbetsmarknaden.
  • Invitationsdepartementet är middagsklubben för nya och etablerade svenskar.
  • Kompisbyrån hjälper människor att träffa nya kompisar med liknande intressen.
  • Svenska med baby sammanför barn och föräldralediga från olika bostadsområden och med ursprung i hela världen.

Skulle någon av ÖppnaDörrens initiativ inte finnas i din kommun så tipsar vi även om andra initativ som finns lokalt. Skriv din kommun i fritextfältet för att undersöka om det finns fler initiativ än någon av ÖppnaDörrens verksamheter just där du bor.  

Om initiativtagarna
Bakom ÖppnaDörren står Axfoundation, en icke vinstdrivande verksamhet grundad av Antonia Ax:son Johnson. Axfoundations syfte är att skapa förutsättningar för förändring mot ett mer hållbart samhälle. Målet är ett vara en katalysator som utmanar, väcker debatt, inspirerar, sprider kunskap och driver processer inom sociala och miljörelaterade frågor.

Medfinansiering
Sedan maj 2017 medfinansieras delar av ÖppnaDörrens arbete av Europeiska socialfonden, ESF. Fram till våren 2020 ligger fokus på att skapa möten på individnivå mellan nyanlända och etablerade svenskar i tio utvalda kommuner i Sverige. Målet för delprojektet med ESF är att 3 300 möten skall äga rum under projekttiden genom bland annat lokal samverkan med kommuner, arbetsförmedling, intresseorganisationer och arbetsgivare. ÖppnaDörrens övergripande mål är att matcha ihop 25 000 personer per år över hela Sverige.

ÖppnaDörrens rapporter

ÖppnaDörren i media?

Följ även vår partner Svenska med Baby i media.