Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på vår webbplats. Du kan läsa mer om vår integritetspolicy och användningen av cookies här.

×

Om ÖppnaDörren.

ÖppnaDörren har som mål att fler etablerade och nya svenskar ska mötas. Genom vår verksamhet kan du hitta och anmäla dig till flera olika initiativ för något så enkelt som en fika, en middag eller träffas med barnen för att bryta segregationen och samtidigt har kul.

Vi tror att möten människor emellan är nyckeln till ömsesidig förståelse och minskad segregation. Därför stöder vi fyra olika initiativ som alla bygger på möten mellan etablerade och nya svenskar. På www.oppnadorren.se kan du anmäla dig till något av initiativen: Yrkesdörren, Invitationsdepartementet, Kompis Sverige och Svenska med baby.

  • Yrkesdörren fokuserar på att skapa nya möten på arbetsmarknaden.
  • Invitationsdepartementet är middagsklubben för nya och etablerade svenskar.
  • Kompis Sverige skapar vänskapsband mellan människor från olika bakgrunder.
  • Svenska med baby sammanför barn och föräldralediga från olika bostadsområden och med ursprung i hela världen.

Skulle någon av ÖppnaDörrens initiativ inte finnas i din kommun så tipsar vi även om andra initativ som finns lokalt. Skriv din kommun i fritextfältet för att undersöka om det finns fler initiativ än någon av ÖppnaDörrens verksamheter just där du bor.  

Om initiativtagarna.

Bakom ÖppnaDörren står Axfoundation, en icke vinstdrivande verksamhet grundad av Antonia Ax:son Johnson. Axfoundations syfte är att skapa förutsättningar för förändring mot ett mer hållbart samhälle. Målet är ett vara en katalysator som utmanar, väcker debatt, inspirerar, sprider kunskap och driver processer inom sociala och miljörelaterade frågor.
 

ÖppnaDörrens rapporter.


ÖppnaDörren i media.

Följ även våra partners Kompis Sverige och Svenska med Baby i media.